Novosti

Do 04. lipnja 2020. godine Hrvatska će u potpunosti prijeći na emitiranje DVB-T2 signala u Republici Hrvatskoj, zbog čega će većina građana nabaviti novu prijamničku opremu koja podržava DVB-T2 i H.265/HEVC standard kodiranja koji će im omogućiti gledanje nacionalnih TV kanala u visokoj kvaliteti (HD rezoluciji).

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) izdala je dokument kao preporuku minimalnih tehničkih zahtjeva koje DVB-T2 prijamnici trebaju zadovoljiti kako bi se u Republici Hrvatskoj osigurala visoka kvaliteta prijama usluga digitalne zemaljske televizije slobodnih za prijam u javnosti (free-to-air).

EVOtv već od 2016. godine dodatno ulaže u korisničku opremu da bi u svojoj ponudi imao uređaje koji su spremni za novi val digitalizacije. Svi EVOtv uređaji koji su trenutačno u ponudi EVOtv-a, u potpunosti omogućavaju kvalitetu i prijam signala putem DVB-T2 i H.265/HEVC standarda kodiranja. Uređaj STRONG 8550 je i dodatno certificiran od strane OiV-a, te u potpunosti ispunjava sve stavke dokumenta koji je izdao HAKOM jer u sebi osim minimalnih tehničkih zahtjeva sadrži i HbbTV komponentu.  

OIV Certifikat

Strong 8550 podržava DVB-T2, H.265/HEVC i HbbTV tehnologije koje su neophodne za novu generaciju besplatne HD zemaljske digitalne televizije. Interaktivni prijamnik moguće je povezati i na internet što će omogućiti brojne HbbTV aplikacije: napredni TV raspored, vijesti, vremenska prognoza, igre, internetski radio s preko 70 radio postaja i mnoge druge.

Svi naši uređaji koji podržavaju DVB-T2  mogu se već sad kupiti na našem web shopu uz 20% popusta i s uključenom EVOtv uslugom na 3 ili 6 mjeseci bez ugovorne obveze. 

Na stranicama OiV-a možete provjeriti je li vaš TV uređaj ili digitalni prijamnik spreman za DVB-T2/HEVC-H.265 signal.

Vaš EVOtv.

Datum objave: 16.12.2019.

Uspješno ste se prijavili na newsletter

Unesite valjanu email adresu.