Novosti

U nedjelju, 30. listopada, u 21h na National Geographic Channel-u pogledajte dokumentarni film o klimatskim promjenama, čiji su producenti dobitnik Oscara, filmaš Fisher Stevens, i dobitnik Oscara, glumac, ekološki aktivist i UN-ov glasnik mira, Leonardo DiCaprio.

Film 'Prije potopa' donosi informativan i zanimljiv prikaz o tome kako društvo može spriječiti nestanak ugroženih vrsta, ekosustava i autohtonih zajednica diljem svijeta. Publika će vidjeti vizualne dokaze o pogoršanju ekološke krize koja nanonosi štetu netaknutim krajolicima od Grenlanda do Indonezije, remeti ravnotežu klime našeg planeta i utječe na izumiranje mnogih životinjskih vrsta. 

'Prije potopa' služi i kao upozorenje svima - uoči američkih izbora ove jeseni, kako bi ljudima ukazao na pravo stanje vezano na klimatske promjene te kako bi ih potaknuo da glasaju za vođe u čijim programima spriječavanje klimatske katastrofe ima prioritet. Film ujedno pojašnjava stvarna, praktična rješenja koja bi pomogla u spašavanju planeta. DiCaprio intervjuira pojedince iz svih društvenih slojeva, u razvijenim i nerazvijenim državama, koji donose jedinstvene, strastvene i pragmatične stavove o tome što se mora učiniti danas – i u budućnosti – kako bismo svoje ekonomske i političke sustave pretvorili u ekološki prihvatljive institucije. 

Među ostalim, razgovarao je s predsjednikom Barackom Obamom, bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom, državnim tajnikom Johnom Kerryjem, generalnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i papom Franjom, kao i vodećim istraživačima iz NASA-e, aktivistima za zaštitu šuma, uglednim znanstvenicima, vođama zajednica i aktivistima koji strastveno i naporno rade kako bi spasili svijet.

'Klimatske promjene su najozbiljnija prijetnja s kojom je naš planet suočen', kaže DiCaprio. 'Moramo surađivati i zahtijevati da do velikih koraka dođe odmah. O tome ovisi sam naš opstanak. Kada bi mogli znati cijelu istinu o tome koliko smo štete nanijeli našem planetu i koliko vremena imamo da nađemo rješenje prije nego što se cijeli ekosustav uruši - ne biste li to voljeli znati? Ne možemo više zatvarati oči pred ovim problemom i nadati se da će se sam riješiti', dodaje Stevens. 

Povodom premijere filma evotv omogućiti će gledanje filma svim korisnicima bez naknade

Uspješno si se prijavio/la na newsletter

Unesi valjanu email adresu.